Clinic schapendrijven met bordercollies

Leuke en leerzame clinic of teambuilding activiteit voor zowel bedrijven als groepen. Een echte aanrader!

Veluws Feestje organiseert in samenwerking met Sheepdog Experience “schapendrijven met bordercollies”

Als de herder dwaalt….
…dan dolen de schapen!

Tijdens deze leuke clinic of teambuilding activiteit gaat u ervaren dat het heel prettig kan zijn om eens een dag “als hond behandeld” te worden. Bij elke oefening zullen onze Border Collies u voorgaan en u helpen om de hindernissen met goed gevolg af te leggen. Observeer goed en leer van de Border Collie. Durft u nog te vertrouwen op uw gevoel en intuïtie? Bent u in staat om duidelijk met uw team te communiceren en samen te werken? Langzamerhand worden de parallellen steeds duidelijker.

 schapendrijven-klein     DSC_1208

Zonder hond….
…geen verbond!

Op de grensstreek tussen Engeland en Schotland (De Borders) verwierf de Border Collie naam en faam bij het werken met schapen. Behalve de Border Collie is er geen enkel hondenras waarvan het gedrag zo veel overeenkomsten vertoont met dat van de wolf.
Deze typische “Oerhond” is in staat om het jachtgedrag van zijn in het wild levende neef perfect te imiteren. Met de voor de Border zo typische sluipende houding en zijn hypnotiserende ogen fixeert hij zijn prooi om deze vervolgens zonder enig geluid te dwingen daar te gaan waar hij maar wil. Dit alles maakt duidelijk dat de Border Collie geen gewone hond is. En dat merkt u direct zodra u voor het eerst met een Border Collie in het veld staat.

 demoschapen-klein    DSC_11861   

02-11-2015 Sheepdog Experience: Olst / Apeldoorn - Sheepdog Experience, Rob Bouwens © Ruben Schipper Fotografie

Deze activiteit heeft een startprijs van € 1500,-. Wij maken voor ieder gezelschap een prijs op maat, omdat ieder gezelschap anders is samengesteld en andere wensen heeft.